Ένοχοι για σωματική βλάβη από αμέλεια οδηγός και συνοδός σχολικού λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη

Ένοχοι για σωματική βλάβη από αμέλεια οδηγός και συνοδός σχολικού λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη

Για σωματική βλάβη από αμέλεια κρίθηκαν ένοχοι ο οδηγός ενός σχολικού λεωφορείου και μία συνοδός-παιδαγωγός από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους, όταν ξέχασαν να αποβιβάσουν ένα αγόρι με αναπηρία από το λεωφορείο, αφήνοντάς το μέσα στο όχημα για τουλάχιστον μισή ώρα, με αποτέλεσμα να υποστεί αφυδάτωση. Ο καθένας από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με αναστολή τριών ετών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το 9χρονο (τότε) αγόρι επιβιβάστηκε στο λεωφορείο από το σπίτι του στο Ωραιόκαστρο για να παρακολουθήσει απογευματινό πρόγραμμα σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Μαζί του στο όχημα ήταν και άλλα παιδιά που παρακολουθούσαν το ίδιο πρόγραμμα. Όταν το λεωφορείο έφτασε στο ΚΔΑΠ, όλα τα παιδιά κατέβηκαν κανονικά, εκτός από το 9χρονο, χωρίς κανείς να το αντιληφθεί. Το παιδί βρέθηκε αργότερα από τον οδηγό της επόμενης βάρδιας.

Η υπεράσπιση παρουσίασε ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι το παιδί υπέστη αφυδάτωση, ενώ η εισαγγελέας ανέφερε ότι το αγόρι υπέστη σοκ.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.