Θεσσαλονίκη | «Ιερή» κομπίνα με λεία 1,3 εκατομμύρια ευρώ

Θεσσαλονίκη | «Ιερή» κομπίνα με λεία 1,3 εκατομμύρια ευρώ

Συγκλονίζει η αποκάλυψη απάτης με θύματα πιστούς και θύτες ιερείς, ένας εκ των οποίων μάλιστα εν ενεργεία. Σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, ιερέας και πρώην ιερωμένος συνεργάστηκαν για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ από εύπιστους πολίτες.

Η απάτη στηριζόταν σε ψευδείς υποσχέσεις και πλαστογραφημένα έγγραφα. Ο 68χρονος ιερέας, εκμεταλλευόμενος την θρησκευτική του ιδιότητα και την επιρροή που ασκούσε, έπειθε τα θύματά του ότι θα ανέλθει στο αξίωμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης. Για να ενισχύσει την αξιοπιστία του, ο 61χρονος συνεργάτης του, που στο παρελθόν είχε ιερωθεί, κατασκεύαζε πλαστές επιστολές. Οι επιστολές φέρονταν να προέρχονται από θρησκευτικούς οργανισμούς και κρατικές υπηρεσίες, προσδίδοντας κύρος στις ψευδείς υποσχέσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο άνδρες κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από έξι άτομα, τα οποία διοχετεύονταν σε λογαριασμούς του πρώην ιερωμένου. Η έρευνα έφερε στο φως και την εμπλοκή δύο ακόμη συνεργών, ηλικίας 51 και 34 ετών. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν ένα πολυτελές όχημα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητές συσκευές αποθήκευσης, βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων και χειρόγραφες σημειώσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η υπόθεση ερευνάται σε βάθος.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.