Στο μικροσκόπιο οι ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη – Τι αναφέρει το πόρισμα

Στο μικροσκόπιο οι ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη – Τι αναφέρει το πόρισμα

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του πορίσματος του ειδικού πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη, το δυστύχημα στα Τέμπη παρουσιάζει σοβαρές ανωμαλίες και αμέλειες στη διερεύνησή του. Το τεχνικό πόρισμα συντάχθηκε υπό δυσμενείς συνθήκες, με τις οικογένειες των θυμάτων να συλλέγουν στοιχεία μόνο μετά από 2 έως 11 μήνες από το δυστύχημα.

Η έκθεση αναδεικνύει παραλείψεις και ενέργειες που έχουν αλλοιώσει το σκηνικό του δυστυχήματος, με επιπτώσεις στην επίσημη έρευνα. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο χώρος του συμβάντος έχει μολυνθεί, καθώς απομακρύνθηκαν σημαντικά υλικά και περίπου 2 στρέμματα έχουν επεξεργαστεί με χαλίκια και σκυρόδεμα. Η έλλειψη προστασίας των στοιχείων και η απουσία δειγματοληπτικής διαδικασίας σε ορισμένα σημεία δυσχεραίνουν την έρευνα.

Επιπλέον, το πόρισμα επισημαίνει τη μη ορθή μεθοδολογία στη λήψη δειγμάτων για χημική ανάλυση και αναφέρει ότι τα δείγματα ενδέχεται να μην είναι αντιπροσωπευτικά. Επιπλέον, αναδεικνύεται η έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την τύχη τριών κοντέινερ από την εμπορική αμαξοστοιχία.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.