Νέα κυβερνητική εκστρατεία κατά του εκφοβισμού στα σχολεία - Αποβολή για κακόβουλη χρήση κινητού

Νέα κυβερνητική εκστρατεία κατά του εκφοβισμού στα σχολεία - Αποβολή για κακόβουλη χρήση κινητού

Η κυβέρνηση παρουσίασε το εθνικό πρόγραμμα κατά του εκφοβισμού στα σχολεία, με αυστηρότερες κυρώσεις. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη σημαντική πρωτοβουλία σε εκδήλωση που διεξήχθη στο 2ο Γυμνάσιο Πολίχνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ψηφιακού συστήματος καταγγελιών για τα περιστατικά εκφοβισμού, ενώ οι κυρώσεις προβλέπουν ακόμη και αποβολή για σοβαρές παραβάσεις όπως η κακόβουλη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγελίες θα είναι επώνυμες και οι γονείς έχουν ήδη λάβει τον αριθμό μητρώου των παιδιών τους μέσω του myschool για την ταυτοποίηση του μαθητή που καταθέτει την καταγγελία. Η κυβέρνηση επίσης αυστηροποιεί τις κυρώσεις για το bullying, επιστρέφοντας την πενθήμερη αποβολή ως εναλλακτική ποινή και διαχωρίζοντας τις απουσίες σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες.

Επιπλέον, η διαχείριση των περιστατικών εκφοβισμού θα γίνεται σε δύο επίπεδα, με το σχολείο να αντιμετωπίζει πρώτα τα περιστατικά και στη συνέχεια, εάν απαιτείται, η διεύθυνση εκπαίδευσης θα αναλαμβάνει την διαχείρισή τους. Οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την αποκατάσταση τυχόν υλικών ζημιών που προκαλούν τα παιδιά τους στο σχολείο.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.