Έρχεται τo καλάθι της Σαρακοστής - Σε ισχύ από τις 13 Μαρτίου

Έρχεται τo καλάθι της Σαρακοστής - Σε ισχύ από τις 13 Μαρτίου

Από τις 13 Μαρτίου έως και το Σάββατο 4 Μαΐου, τα ελληνικά νοικοκυριά θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά σαρακοστιανά προϊόντα σε προσιτές τιμές, χάρη στο Καλάθι της Σαρακοστής. Η πρωτοβουλία, που υλοποιείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, αποτελεί επέκταση του Καλαθιού του Νοικοκυριού και φέρνει τρεις νέες κατηγορίες τροφίμων στο τραπέζι της Σαρακοστής.

Συγκεκριμένα, το Καλάθι της Σαρακοστής θα περιλαμβάνει:

  • Χαλβά
  • Νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές, μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες κ.α.)
  • Κατεψυγμένα θαλασσινά (τουλάχιστον δύο είδη)

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι κάθε σπίτι να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά σαρακοστιανά αγαθά, χωρίς οικονομικές δυσκολίες. Το “Καλάθι της Σαρακοστής” διασφαλίζει ότι κανένας πολίτης δεν θα στερηθεί τα απαραίτητα τρόφιμα για το σαρακοστιανό τραπέζι. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών».

Πώς θα λειτουργήσει:

  • Το «Καλάθι της Σαρακοστής» θα υλοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο με το «Καλάθι του Νοικοκυριού».
  • Τα σούπερ μάρκετ θα οφείλουν να προσφέρουν στους καταναλωτές συγκεκριμένο αριθμό προϊόντων από τις τρεις νέες κατηγορίες σε προσιτές τιμές.
  • Οι καταναλωτές θα μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων στα διάφορα σούπερ μάρκετ μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.