Ενίσχυση της προστασίας από την ενδοοικογενειακή βία | Τέσσερις νέες πρωτοβουλίες

Ενίσχυση της προστασίας από την ενδοοικογενειακή βία | Τέσσερις νέες πρωτοβουλίες

Σε μια σημαντική κίνηση για την ενίσχυση της προστασίας από την ενδοοικογενειακή βία, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρουσίασε τέσσερις νέες πρωτοβουλίες σε τηλεδιάσκεψη με 2.500 αστυνομικούς. Καταρχάς, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε τη σημασία της ενσυναίσθησης και της υποστήριξης προς τα θύματα. Ζήτησε από τους αστυνομικούς να αντιμετωπίζουν κάθε περιστατικό με ευαισθησία, θέτοντας εαυτόν στη θέση του θύματος. «Ο πολίτης οφείλει να νιώθει ασφαλής όταν απευθύνεται στις Αρχές», τόνισε ο Υπουργός.

Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις νέες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν:

  1. Κεντρική παρακολούθηση και εποπτεία: Δημιουργείται ένα σύστημα κεντρικής παρακολούθησης και εποπτείας όλων των καταγγελιών και περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας σε επίπεδο Διεύθυνσης Αστυνομίας. Η εποπτεία θα ασκείται από ανώτερο αξιωματικό.
  2. Εβδομαδιαίος απολογισμός: Κάθε εβδομάδα, οι Διευθύνσεις Αστυνομίας θα αποστέλλουν αναλυτικό απολογισμό για τις καταγγελίες και τη διαχείριση τους στο Επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
  3. Ενημέρωση και υποστήριξη: Σε κάθε περιστατικό, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας θα ενημερώνει άμεσα τον Διοικητή του Τμήματος και τον επόπτη της Διεύθυνσης Αστυνομίας, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη υποστήριξη στη διαχείριση του περιστατικού.
  4. Ασφαλής μεταφορά και διαμονή: Για κάθε θύμα, εξασφαλίζεται ασφαλής μεταφορά και διαμονή σε ασφαλή χώρο, έως ότου εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή του.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τη δημιουργία 45 νέων Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε όλη την Ελλάδα μέχρι τα τέλη Μαΐου. Επιπλέον, η χρήση του Panic Button, ενός ψηφιακού εργαλείου άμεσης ειδοποίησης σε περίπτωση κινδύνου, θα επεκταθεί πανελλαδικά.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.