Φοιτητές κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας σε μαζικό συλλαλητήριο

Φοιτητές κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας σε μαζικό συλλαλητήριο

Eκατοντάδες φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, συμμετέχοντας σε συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η Πανεπιστημίου έχει μετατραπεί σε πεζόδρομο από τις 9:30 το πρωί, με την κίνηση στο κέντρο της πόλης να επηρεάζεται αισθητά.

Πάνω από 150 φοιτητικοί σύλλογοι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, ενώ η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού) στηρίζει ενεργά τις κινητοποιήσεις, καλώντας σε απεργία. Στο πλευρό των φοιτητών βρίσκονται μαθητές, εργαζόμενοι, διδάσκοντες, εκπαιδευτικοί και εργατικά σωματεία, σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στις αλλαγές που προωθούνται στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. «Το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας», τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Με κοινό τους μέτωπο, οι διαδηλωτές καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, το οποίο θεωρούν ότι υποβαθμίζει την ποιότητα της παιδείας και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των φοιτητών. Το συλλαλητήριο αναμένεται να κορυφωθεί με μια μεγάλη πορεία στους δρόμους της Αθήνας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στις κυβερνητικές επιλογές.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.