Παγώνη για απογευματινά χειρουργεία | "Απαράδεκτο να ζητάμε από νοσοκόμες υπεράνθρωπες εργασιακές συνθήκες"

Παγώνη για απογευματινά χειρουργεία |  "Απαράδεκτο να ζητάμε από νοσοκόμες υπεράνθρωπες εργασιακές συνθήκες"

Σειρά θανάτων από στρεπτόκοκκο, σκορπά τον φόβο στην Ελλάδα. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας την έξαρση της ιλαράς σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, και προειδοποιεί για την εξαιρετικά μεταδοτική φύση της νόσου. Υπογραμμίζει την αναγκαιότητα εμβολιασμού μικρών και μεγάλων, καθώς η ιλαρά είναι πιο μεταδοτική και από την Covid-19.

Σχετικά με το τραγικό συμβάν στο Διδυμότειχο, η κ. Παγώνη επισημαίνει την άγνωστη διάρκεια της ασθένειας του κοριτσιού. Επισημαίνει πως η άμεση ιατρική βοήθεια και η χορήγηση αντιβίωσης είναι ζωτικής σημασίας, ενώ τονίζει πως η 9χρονη φαινόταν αδιάθετη για κάποιες ημέρες πριν την επιδείνωση της κατάστασής της.

Αναφορικά με τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, η κ. Παγώνη εκφράζει την αντίθεσή της, λέγοντας πως "δεν φτάνει ο κόσμος" και "δεν μπορείς να βάλεις μια νοσοκόμα να δουλέψει και πρωί και βράδυ". Υπενθυμίζει πως τα πρωινά χειρουργεία συχνά αγγίζουν το απόγευμα, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό διογκώνουν το πρόβλημα. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κλείνει με αιχμές προς τον Υπουργό Υγείας, τονίζοντας πως η ενημέρωση για μείωση των λιστών αναμονής και αύξηση των μισθών δεν αγγίζει την ουσία του προβλήματος, που είναι η έλλειψη προσωπικού και η εξάντληση των υγειονομικών.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.