ΟΑΣΑ | Τέλος στο χάρτινο εισιτήριο – Πώς λειτουργεί το e-ticket

ΟΑΣΑ | Τέλος στο χάρτινο εισιτήριο – Πώς λειτουργεί το e-ticket

Σε μια ψηφιακή στροφή, ο ΟΑΣΑ φέρνει την επανάσταση στα αστικά λεωφορεία, υιοθετώντας τις ανέπαφες πληρωμές με τραπεζική κάρτα ή κινητό. Πλέον, αντί για το κλασικό εισιτήριο, οι επιβάτες θα μπορούν να ανοίγουν τις πόρτες των μέσων μαζικής μεταφοράς χρησιμοποιώντας τη χρεωστική – πιστωτική τους κάρτα ή το κινητό τους τηλέφωνο. Η καινοτομία, που υλοποιείται με την καθοριστική συμβολή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ξεκινά πιλοτικά στα λεωφορεία Express του αεροδρομίου, με στόχο να αγκαλιάσει ολόκληρο το δίκτυο του ΟΑΣΑ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πώς λειτουργεί:

  • Απλά και γρήγορα: Αγγίξτε την τραπεζική σας κάρτα ή το κινητό σας (smartphone ή smartwatch) στο μηχάνημα πληρωμών που βρίσκεται στην είσοδο του λεωφορείου.
  • Χωρίς ταλαιπωρία: Το σύστημα επιλέγει αυτόματα το πιο οικονομικό εισιτήριο για τη διαδρομή σας, με βάση την πολιτική κομίστρου του ΟΑΣΑ.
  • Και μελλοντικά; Η τεχνολογία ανοίγει τον δρόμο για υπηρεσίες "Mobility as a Service" (MaaS), όπου η κάρτα σας θα λειτουργεί ως κλειδί για όλα τα μέσα μεταφοράς: λεωφορεία, μετρό, τραμ, ταξί, ποδήλατα και άλλα.
Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.