Ανασχηματισμός στο προσκήνιο | Αυξάνονται οι εκτιμήσεις για ενδεχόμενες αλλαγές στην κυβέρνηση

Ανασχηματισμός στο προσκήνιο | Αυξάνονται οι εκτιμήσεις για ενδεχόμενες αλλαγές στην κυβέρνηση

Αρκετά σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πιθανό ανασχηματισμό μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και το ιστορικό ρεκόρ αποχής που καταγράφηκε. Υπάρχουν πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει πιθανές αλλαγές στο κυβερνητικό προσωπικό, προσπαθώντας να αντιληφθεί το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες μέσω της ψήφου τους.

Σε σχετική δήλωσή του μετά τα Exit Polls, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε την πρόκληση που αντιμετώπισε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ευρωβουλευτικού αγώνα που ακολουθεί:  «Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν αγώνα για αυτό που τους περιμένει. Δεν θα κρύψω την αλήθεια, το κόμμα δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει για τις Ευρωεκλογές. Γνωρίζαμε ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορική αποχή που καταγράφεται: «Προεκλογικά και παρά τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για τη θέση της Ευρώπης και τη συμμετοχή μας σε αυτή. Υπήρξαν πολίτες που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν. Σέβομαι την επιλογή τους είτε γιατί εκφράστηκε με αποχή ή με επιλογή μικρότερων σχημάτων, ακούω τη φωνή τους και την επιλογή τους. Στην Ελλάδα η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Από τώρα ξεκινά η πορεία μιας νέας διαδρομής προς το 2027, με μεγαλύτερη έμφαση στα προβλήματα, με περισσότερη προσπάθεια για λιγότερες αστοχίες. Η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολλή καλύτερη από τη σημερινή».

Τα σενάρια για ανασχηματισμό ενισχύονται από την ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Ιορδανία, ενώ αναμένεται η πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές, όπου αναμένεται να παρουσιάσει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησής του.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.