Μητσοτάκης | Αυξάνεται η στήριξη στους αγρότες της Θεσσαλίας έως 10.000 ευρώ

Μητσοτάκης | Αυξάνεται η στήριξη στους αγρότες της Θεσσαλίας  έως 10.000 ευρώ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση της πρώτης αποζημίωσης στους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023. Η αποζημίωση θα αυξηθεί από τα 5.000 στα 10.000 ευρώ, ανάλογα με το ύψος των ζημιών στον εξοπλισμό των αγροτών. Η νέα αποζημίωση θα δοθεί προκειμένου να μπορέσουν οι αγρότες να προετοιμαστούν για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, μέχρι να βγουν οι συνολικές αποζημιώσεις για τα προϊόντα που καταστράφηκαν.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζει τον πρωτογενή τομέα», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους αγρότες μας, που βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες δυσκολίες». Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την πρόσθετη αποζημίωση.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις εμπιστοσύνης με την τουρκική πλευρά σε πολλά επίπεδα», τόνισε. «Η Ελλάδα προσδιόρισε με απόλυτη σαφήνεια ποια είναι τα όριά της, ενίσχυσε τις συμμαχίες της και θωράκισε την οικονομία της». Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά ότι ταυτόχρονα είναι ανοιχτή στον διάλογο και στη συνεργασία με την Τουρκία.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.