Κορωνοϊός και γρίπη | Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός και γρίπη | Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης στην Ελλάδα προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς, καθώς αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 172 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 72 στην Αθήνα. Συνολικά οι νοσηλείες είναι 1.415, 84 άτομα έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας και 7 σε μονάδες αυξημένης φροντίδας.

Την ίδια ώρα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται ξανά στο χείλος του γκρεμού, καθώς οι κλίνες στα νοσοκομεία είναι ελάχιστες. Το ΝΙΜΤΣ παραχωρεί 50 κλίνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ οι ειδικοί καλούν σε χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και προτρέπουν να εμβολιαστούν όσοι είναι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες.

Κόρυφωση των κρουσμάτων τις επόμενες 2-3 εβδομάδες

Αύξηση για τον αναπνευστικό ιό RSV καταγράφηκε τον τελευταίο μήνα κατά 260%, ενώ 57% ήταν αυξημένα τα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες. Για την γρίπη τύπου Α, στο 222% για τον τελευταίο μήνα και αύξηση 88% για την τελευταία εβδομάδα. Αύξηση της τάξης του 180% παρατηρείται στο ιικό φορτίο του Covid19 τον τελευταίο μήνα και 87% μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Ομαλοποίηση της ζήτησης για self test και μάσκες

Η ζήτηση για διαγνωστικά τεστ στα φαρμακεία σταδιακά ομαλοποιείται ενώ και οι ελλείψεις που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε κάποιες αντιβιώσεις, έχουν επανέλθει και πάλι σε φυσιολογικά επίπεδα.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.