Καθαρά Δευτέρα |: Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για... 500.000 λαγάνες

Καθαρά Δευτέρα |: Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για... 500.000 λαγάνες

Την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου, οι Θεσσαλονικείς θα καταναλώσουν πάνω από 500.000 λαγάνες, φτιαγμένες με μεράκι από τους 650 αρτοποιούς της πόλης. Η τιμή της παραμένει σταθερή στα 2,50-2,60 ευρώ, ενώ υπάρχει και η επιλογή για λαγάνες γεμιστές με ελιές, πιπεριές και μανιτάρια, σε τιμές από 3 έως 3,20 ευρώ. Παρά τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες και την ενέργεια, οι αρτοποιοί είναι αισιόδοξοι για την κίνηση στους φούρνους. Άλλωστε, η λαγάνα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του νηστίσιμου τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας, με τους Έλληνες να παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις.

Η τέχνη της παρασκευής

Η παρασκευή της παραδοσιακής λαγάνας είναι μια επίπονη διαδικασία 12 ωρών, που γίνεται με το χέρι. Ξεκινά από τις 21:00 της Κυριακής και διαρκεί έως τις 15:00 της επομένης, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση. Ο φούρναρης, μάλιστα, καλείται να πληρώσει τριπλό μεροκάματο, ενώ το περιθώριο κέρδους του παραμένει πενιχρό.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.