Αγώνας Aegean 600 | Αποκαλύφθηκαν τα αίτια της τραγωδίας με την 40χρονη

Αγώνας Aegean 600 | Αποκαλύφθηκαν τα αίτια της τραγωδίας με την 40χρονη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την τραγωδία που συνέβη ανοιχτά της Κάσου, καθώς μια Γαλλίδα αθλήτρια έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean 600, στη θαλάσσια περιοχή της Αστακίδας. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή, με ανέμους που έφταναν τα 7 μποφόρ, φαίνεται να ήταν καθοριστικός παράγοντας σε αυτήν την τραγωδία.

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, μέλος του πληρώματος ενός από τα σκάφη που συμμετείχαν, αναφέρθηκε στις ακραίες συνθήκες που επικρατούσαν στο Καρπάθειο, όπου και πραγματοποιήθηκε η τραγωδία. «σε εκείνο το σημείο στο Καρπάθειο ξέραμε ότι θα περιμένουμε πολύ δύσκολες συνθήκες. Φτάσαμε να έχουμε 45-60 κόμβους αέρα».

Η αθλήτρια, Anna Konontchouk, μεταφέρθηκε άμεσα στο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Οι αρχές έχουν αναλάβει την υπόθεση και αναμένεται να δώσουν απάντηση σχετικά με το περιστατικό. Ο αγώνας Aegean 600 ξεκίνησε από το Ναό του Ποσειδώνα την Κυριακή και τερματίζει στο ίδιο σημείο, καλύπτοντας διαδρομή 600 ναυτικών μιλίων.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.