Ανοιξιάτικος καιρός σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας

Ανοιξιάτικος καιρός σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας

Η άνοιξη έρχεται σιγά σιγά στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί της άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά και βροχές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες θα υποχωρήσουν σταδιακά από το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, φέρνοντας τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά, ενώ περιορισμένη ορατότητα προβλέπεται στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς.

Αναλυτικά:

  • Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν από τις προμεσημβρινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη στη δυτική Μακεδονία.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη στο εσωτερικό της Ηπείρου.
  • Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ανατολική Αιγαίου - Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα τις πρώτες πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλία: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική: Σχεδόν αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. 
Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.