Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος άδειασε τον Βελόπουλο - "Απαράδεκτες οι προτροπές του"

Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος άδειασε τον Βελόπουλο - "Απαράδεκτες οι προτροπές του"

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος καταδίκασε απερίφραστα τις προτροπές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, χαρακτηρίζοντάς τες ως "απαράδεκτες" και σημειώνοντας πως δεν έχουν καμία απήχηση. Ο Βελόπουλος είχε προκαλέσει αντιδράσεις δηλώνοντας πως όσοι βουλευτές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα έπρεπε να παρευρεθούν στην Εκκλησία το Πάσχα.

«Νομίζω όμως ότι τελικά δεν έχει καμία απήχηση, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που θα είναι αυτές τις ημέρες στις ακολουθίες. Δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος που έρχεται στον πράο και ταπεινό τη καρδία Ιησού, στο Νυμφίο Χριστό, σε αυτόν που συγχωρεί τους σταυρωτές Του, να θελήσει ποτέ να αξιοποιήσει τον χώρο της Εκκλησίας και μάλιστα της λατρείας, για να αντιδράσει σε κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί, με έναν πολιτικό. Θεωρώ ότι τέτοιες παροτρύνσεις θα πρέπει να αποφεύγονται και λυπάμαι πάρα πολύ, γιατί όταν κανείς θέλει να οδηγεί ανθρώπους ως ένας υπεύθυνος, δεν μπορεί να οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.

Στην ερώτηση αν τη Μεγάλη Εβδομάδα θα δεχτεί στους κόλπους της Εκκλησίας όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα αυτούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και αυτούς που δεν το ψήφισαν, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος επισήμανε «δεν θα κάνω κανένα διαχωρισμό. Αλίμονο. Ήδη δεχόμαστε όλους τους ανθρώπους πολλώ μάλλον τη Μεγάλη Εβδομάδα».

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.