Νέα γέφυρα Βαρυμπόμπης | Σχεδιασμός, προτεραιότητες και διόδια

Νέα γέφυρα Βαρυμπόμπης | Σχεδιασμός, προτεραιότητες και διόδια

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι η έναρξη και η ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας γέφυρας της Βαρυμπόμπης αποτελεί πλέον άμεση προτεραιότητα. Η υλοποίηση του έργου, ωστόσο, θα ξεκινήσει μόνο αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες προκαταρκτικές εργασίες, όπως η ενημέρωση των τοπικών φορέων και κατοίκων, η θέσπιση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την χρήση εναλλακτικών διαδρομών και η λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Βασικός στόχος του Υπουργείου είναι η ελαχιστοποίηση της όχλησης για τις τοπικές κοινωνίες και τους χρήστες των οδικών τμημάτων που θα επηρεαστούν από το έργο. Παράλληλα, η γέφυρα, η οποία παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας, έχει τεθεί σε διαδικασία κατεδάφισης και ανακατασκευής. Η έναρξη των εργασιών από τη Νέα Οδό, ωστόσο, εξαρτάται από την οριστική χρηματοδότηση του έργου.

Όσον αφορά τα διόδια σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και Σχηματάρι, η λειτουργία τους έχει αναβληθεί για άλλη μια φορά, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, οι παρατάσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν, καθώς το Υπουργείο δεν φαίνεται διατεθειμένο να επανεξετάσει το καθεστώς λειτουργίας τους.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.