Αλληλεγγύη στους απολυμένους καθαριστές του Αγίου Σάββα από εργαζόμενους του ΕΣΥ

Αλληλεγγύη στους απολυμένους καθαριστές του Αγίου Σάββα από εργαζόμενους του ΕΣΥ

Συγκλονιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης εκτυλίσσεται στον ιατρικό κλάδο, με εργαζόμενους του ΕΣΥ να στέκονται στο πλευρό των 58 απολυμένων καθαριστών του νοσοκομείου Άγιος Σάββας. Στόχος τους η επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους, θύματα της απαράδεκτης απόφασης παράδοσης του έργου καθαριότητας σε εργολαβική εταιρεία.

Καταγγελίες για ιδιωτικοποίηση και κερδοσκοπία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Νοσοκομείου, καταγγέλουν την κυβερνητική πολιτική που σκοπίμως προωθεί την επέκταση των ιδιωτικών εργολαβικών εταιρειών στον τομέα της υγείας. Υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση, "δεσμευμένη" στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, θυσιάζει τις θέσεις εργασίας και την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.

Μαζικές απολύσεις και υποβάθμιση υπηρεσιών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων στους τομείς της καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης, αγνοώντας τις συνέπειες στην επιβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Παράλληλα, επισημαίνεται πως η παράδοση υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες επιβαρύνει δυσανάλογα τα ήδη πενιχρά οικονομικά των νοσοκομείων, σε σχέση με το κόστος μόνιμοποίησης των συμβασιούχων.

Κλίμα τρομοκρατίας στον "Άγιο Σάββα"

Στην περίπτωση του "Αγίου Σάββα", οι καταγγελίες αγγίζουν τα όρια της τρομοκρατίας. Εργαζόμενοι που μάχονται για την επαναπρόσληψή τους καλούνται σε "παροχή εξηγήσεων" από την Εισαγγελία, ύστερα από καταγγελία της διοίκησης του νοσοκομείου. Η πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων, Κ. Πατρικίου, αντιμετωπίζει κατηγορίες για "παράνομη βία" και "διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας", σχετικά με κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα στις 24 Ιανουαρίου.

Αλληλεγγύη και διεκδίκηση

Παρά τις διώξεις, οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Νοσοκομείου εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους του "Αγίου Σάββα". Απαιτούν την παύση των διώξεων σε βάρος της προέδρου του σωματείου και καλούν σε συλλογικό αγώνα για:

  • Την ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων
  • Την επαναπρόσληψη των απολυμένων
  • Την μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, με πλήρη δικαιώματα
Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.