Διαδικτυακές εξετάσεις στο ΕΜΠ | Η απόφαση της Συγκλήτου και οι αντιδράσεις

Διαδικτυακές εξετάσεις στο ΕΜΠ | Η απόφαση της Συγκλήτου και οι αντιδράσεις

Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αποφάσισε σήμερα να διενεργηθούν διαδικτυακά οι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου, λόγω των συνεχιζόμενων καταλήψεων στα πανεπιστήμια. Η απόφαση ελήφθη με 17 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 1 αποχή. Η Σύγκλητος έκρινε ότι η διεξαγωγή των εξετάσεων διαδικτυακά αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αποφυγή της απώλειας της ακαδημαϊκής χρονιάς για τους φοιτητές.

Η απόφαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ προκάλεσε αντιδράσεις από φοιτητικούς συλλόγους και καθηγητές, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τις εξετάσεις για να καταστείλουν τις καταλήψεις. Ειδικότερα, καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν απειλές και εκβιασμούς από την κυβέρνηση για να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις για τις εξετάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων και ακαδημαϊκών έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, που ξεκίνησε με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η Εισαγγελία θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.