Ευρωπαία εισαγγελέας για την τραγωδία στα Τέμπη | Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αλήθεια

Ευρωπαία εισαγγελέας για την τραγωδία στα Τέμπη | Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αλήθεια

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, εξέφρασε την ανησυχία της για την ανεπάρκεια στις έρευνες της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς αντιμετωπίζουν εμπόδια στη διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας και στην επιβολή δικαιοσύνης. Σε δηλώσεις της στο δελτίο ειδήσεων του Star, επισήμανε ότι η αδυναμία πρόσβασης σε στοιχεία και η περιορισμένη δυνατότητα έρευνας αναστέλλουν τη διαδικασία ανακάλυψης της αλήθειας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εισαγγελέας Κοβέσι αναφέρθηκε στην ανάγκη για αλλαγές στο νομικό πλαίσιο, κυρίως όσον αφορά την ευθύνη των υπουργών. Παρά την αποφασιστικότητά της να φέρει δικαιοσύνη στα θύματα και τις οικογένειές τους, επισήμανε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο αντιτίθεται στην αποτελεσματική διεξαγωγή των ερευνών.

Παράλληλα, η ίδια αναφέρθηκε στη σημασία της ολοκλήρωσης της σύμβασης 717, υπογραμμίζοντας ότι η έγκαιρη ολοκλήρωσή της θα μπορούσε να αποτρέψει την τραγωδία στα Τέμπη. Επιπλέον, εξέφρασε την προσήλωσή της στη διεξαγωγή ερευνών και την ανάγκη για δικαιοσύνη, αναφέροντας ότι η συλλογή υπογραφών στο ψήφισμα Καρυστιανού ενισχύει τη δέσμευσή της να εκπληρώσει τα καθήκοντά της ως Εισαγγελέας.

Τέλος, υποσχέθηκε στους ενδιαφερόμενους ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εξαγωγή της αλήθειας και την επίτευξη δικαιοσύνης, καθώς ανέφερε ότι η πείρα και η δέσμευσή της δεν της επιτρέπουν να μείνει αδρανής μπροστά σε τέτοιες τραγωδίες.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.