Δήμος Αθηναίων | Ενεργοποιεί μέτρα για την προστασία των αστέγων από την κακοκαιρία

Δήμος Αθηναίων | Ενεργοποιεί μέτρα για την προστασία των αστέγων από την κακοκαιρία

Με δεδομένες τις χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Αθηναίων ενεργοποιεί μέτρα για την προστασία των ευάλωτων πολιτών, μεταξύ των οποίων και των αστέγων. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα λειτουργεί από σήμερα, Τετάρτη 10/01/24, μέχρι τις 23:00 μ.μ., ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην μείνει μόνος και απροστάτευτος.

Οι ομάδες Street Work του Δήμου θα πραγματοποιούν περιπολίες στους δρόμους της πόλης, μοιράζοντας ζεστό τσάι, σταφίδες, φρυγανιές, είδη ρουχισμού και κουβέρτες. Θα παρέχουν, επίσης, βοήθεια σε όσους αστέγους δυσκολεύονται να μετακινηθούν, ώστε να βρουν στέγαση και ζεστασιά στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων.

Το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων βρίσκεται επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων και μπορεί να φιλοξενήσει έως 100 άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες, οι άστεγοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΥΑΔΑ στα τηλέφωνα 210-5246515/6 εσωτ. 0. Επιπλέον, ο Δήμος Αθηναίων έχει ενεργοποιήσει και τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο θα λειτουργεί μέχρι τις 23:00 μ.μ. και θα δέχεται αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Οι αναφορές μπορούν να γίνονται και στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.