Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος | Η ομογένεια της Αμερικής είναι θετική στην επιστολική ψήφο

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος | Η ομογένεια της Αμερικής είναι θετική στην επιστολική ψήφο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος, δήλωσε ότι η σχέση της ομογένειας της Αμερικής με το Άγιο Όρος είναι πολύ στενή και εγκάρδια.

«Με τους ομογενείς, κληρικούς και λαϊκούς, που ήμασταν μαζί ως προσκυνητές στο Άγιον Όρος, γίναμε δεκτοί επίσημα, πολύ εγκάρδια, κατά το αγιορείτικο τυπικό, από πέντε αγιορείτικες μονές, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος. «Νομίζω, ότι η σχέση της ομογένειας του εξωτερικού με το Άγιον Όρος είναι πολύ στενή, πολύ εγκάρδια και δεν υπάρχει λόγος να διαταραχθεί και ούτε διαταράχθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την απόφαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τη δική της εκκλησιαστική αρχή και ότι δεν είναι σωστό να σχολιάσει τις αποφάσεις της. «Εμείς είμαστε στην Αμερική, έχουμε διαφορετικά δεδομένα, διαφορετικές καταστάσεις, διαφορετική εκκλησιαστική αρχή», είπε.

Ερωτηθείς εάν θα τελούσε γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος απάντησε αρνητικά. «Γάμο, εκκλησιαστικό, δεν μπορούμε να τελέσουμε. Αυτή είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας μας», είπε. Αναφορικά με το ζήτημα της επιστολικής ψήφου, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε ότι η ομογένεια της Αμερικής είναι θετική στην επιστολή ψήφο.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.