Εντατικοί ψεκασμοί στην Ανατολική Αττική για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

Εντατικοί ψεκασμοί στην Ανατολική Αττική για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψεκασμών στην Ανατολική Αττική, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πληγής των κουνουπιών. Από τη Δευτέρα 8 Απριλίου, συνεργεία εδάφους και εναέρια μέσα έχουν πραγματοποιήσει ψεκασμούς σε 4.000 στρέμματα στον υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά στον Μαραθώνα, μια περιοχή με αυξημένο πληθυσμό κουνουπιών. Επιπλέον, οκτώ πτήσεις με ψεκαστικό ελικόπτερο έχουν πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή.

«Η κλιματική κρίση φέρνει νέες προκλήσεις, όπως η αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των πολιτών», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς. «Στην Περιφέρεια Αττικής, υλοποιούμε με συνέπεια και επαγγελματισμό ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψεκασμών, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και επιστημονικές μεθόδους. Στόχος μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και η διασφάλιση ενός υγιεινού και ασφαλούς καλοκαιριού σε όλη την Αττική».

Η χαρτογράφηση των αναγκών έχει ολοκληρωθεί στην Ανατολική Αττική και έως την Παρασκευή 12 Απριλίου, οι ψεκασμοί θα έχουν καλύψει όλα τα σημεία ενδιαφέροντος στους 66 δήμους της περιοχής. Πεζοπόρα συνεργεία, ψεκαστικά ελικόπτερα και drones θα συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα, φτάνοντας ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.