Ακαθάριστα οικόπεδα | Βραδυφλεγείς βόμβες λίγο πριν ξεκινήσει επισήμως η αντιπυρική περίοδος

Ακαθάριστα οικόπεδα | Βραδυφλεγείς βόμβες λίγο πριν ξεκινήσει επισήμως η αντιπυρική περίοδος

Σε μια ανησυχητική εικόνα που θυμίζει τοπία μετά από βομβαρδισμό, δεκάδες ακαθάριστα οικόπεδα, γεμάτα με σπασμένα τζάμια, μπάζα και ξερά χόρτα, σκιαγραφούν ένα εκρηκτικό σκηνικό σε διάφορες περιοχές της Αττικής, λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Ειδικότερα, στο οικολογικό πάρκο της Νέας Ερυθραίας, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Ξερά χόρτα, πεταμένα μπάζα, κομμένα δέντρα και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα συνθέτουν ένα τοπίο εγκατάλειψης, έτοιμο να τυλιχτεί στις φλόγες με την παραμικρή σπίθα.

Στην Βαρυμπόμπη, τρία χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021, η εικόνα παραμένει εφιαλτική. Ξερά χόρτα, σκουπίδια και εγκαταλελειμμένα οικόπεδα σε συνδυασμό με την αδιαφορία, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί άμεσα τους κατοίκους οι οποίοι εκφράζουν την αγωνία τους, τονίζοντας πως παρά τις δικές τους προσπάθειες καθαρισμού στα ιδιωτικά τους οικόπεδα, ο κίνδυνος παραμένει υψηλός εάν δεν υπάρξει αντίστοιχη μέριμνα από τον δήμο για τους γύρω χώρους.

«Τα οικόπεδα των ιδιοκτητών καθαρίζονται γιατί φοβόμαστε για τις περιουσίες μας. Το θέμα είναι πως δεν εξαρτάται από εμάς αυτό και καθαρά να έχουμε τα δικά μας οικόπεδα εάν δεν καθαρίσει και ο δήμος γύρω γύρω, Ο κόσμος και ο δήμος πρέπει να κινητοποιηθεί, ίσως να βάζουν και πρόστιμα. Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από το 2021 που καήκαμε, μην πάθουμε πάλι καμία ζημιά», αναφέρουν.

 

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.