Τα οφέλη της κολύμβησης στον εγκέφαλο

Τα οφέλη της κολύμβησης στον εγκέφαλο

Η κολύμβηση αποτελεί όχι μόνο μια από τις καλύτερες φυσικές δραστηριότητες για το σώμα αλλά έχει επίσης εκπληκτικά οφέλη για τον εγκέφαλο.

Βελτίωση διανοητικής διαύγειας

Όταν κολυμπάτε, το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα στον εγκέφαλο αυξάνοντας την οξυγόνωση. Αυτή η αυξημένη κυκλοφορία μπορεί να βελτιώσει τη διανοητική διαύγεια και τη γνωστική λειτουργία. Ακόμα, τα ενδορφίνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης συμβάλλουν στην μείωση του άγχους και της κατάθλιψης.

Ενίσχυση μνήμης

Η κολύμβηση βοηθά στην παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων, ειδικά στον ιππόκαμπο, περιοχή συνδεδεμένη με τη μνήμη και τη μάθηση. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά έχουν καλύτερη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη.

Βελτίωση διάθεσης

Η επαφή με το νερό και η ακανόνιστη αντίσταση που προσφέρει η κολύμβηση βελτιώνουν το συναισθηματικό μας πεδίο. Η κολύμβηση έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης, νευροδιαβιβαστές που είναι απαραίτητοι για την ευεξία και την ευτυχία. Η κολύμβηση προσφέρει εκπληκτικά οφέλη για τον εγκέφαλο μας. Από τη βελτίωση της διανοητικής διαύγειας και της μνήμης έως τη βελτίωση της διάθεσης, είναι προφανές γιατί αυτή η μορφή άσκησης είναι τόσο αγαπητή από πολλούς.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image