ΕΚΠΑ και Χάρβαρντ σε αγγλόφωνο πρόγραμμα για κλινική επιδημιολογία

ΕΚΠΑ και Χάρβαρντ σε αγγλόφωνο πρόγραμμα για κλινική επιδημιολογία

Η συνεργασία ανάμεσα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της κλινικής επιδημιολογίας. Το νέο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο φέρει τον τίτλο «Clinical Epidemiology: From Theory to Application», πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα και στοχεύει στη διεύρυνση των επιστημονικών οριζόντων των συμμετεχόντων. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα σε έως και 32 μεταπτυχιακούς φοιτητές να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες στην κλινική επιδημιολογία, εφαρμόζοντας θεωρητικές γνώσεις στην πράξη.

Η εκπαίδευση διαρθρώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψει τις ανάγκες των μελλοντικών επιστημόνων στον τομέα της υγείας, συνδυάζοντας τις ακαδημαϊκές αρετές και την πρακτική εμπειρία. Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε πλήρη συνεργασία με εξειδικευμένους καθηγητές και από τα δύο πανεπιστήμια, παρέχοντας μια διαδραστική και υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική εμπειρία. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια, εργαστήρια και ερευνητικά προγράμματα, συμβάλλοντας ενεργά στην επιστημονική κοινότητα. Η έναρξη και διαχείριση του προγράμματος αντικατοπτρίζει την σημασία της διεθνούς συνεργασίας στην εκπαίδευση και την έρευνα, ενισχύοντας την κατανόηση και τις εφαρμογές της κλινικής επιδημιολογίας σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image