Προστασία της καρδιάς: Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά στέλνει μήνυμα ζωής

Προστασία της καρδιάς: Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά στέλνει μήνυμα ζωής

«Όσο προστατεύουμε την καρδιά μας, τόσο κερδίζουμε ζωή», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Σήμερα πρέπει να σκεφτούμε την καρδιά μας λίγο παραπάνω απ’ ό,τι συνήθως, διότι όσο είναι αυτή υγιής, τόσο εμείς θα αντλούμε δύναμη, ευεξία και ζωή εφ’ όσον αποτελεί την κινητήρια δύναμη του οργανισμού μας. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 17,1 εκατομμύρια άνθρωποι από καρδιαγγειακές παθήσεις, σίγουρα τότε πρέπει να αλλάξουμε τρόπο και ρυθμούς στη ζωή μας.
Πριν από ο,τιδήποτε άλλο χρειάζεται συστηματική σωματική άσκηση, διατήρηση του βάρους και της περιφέρειας της μέσης υπό έλεγχο, υγιεινή διατροφή με μόνο 6 γραμμάρια άλατος, ημερησίως και διακοπή του καπνίσματος. Η καρδιά μαζί με τον εγκέφαλο είναι τα βασικά συστατικά της υπόστασής μας. Όσο τα προστατεύουμε, τόσο κερδίζουμε ζωή».

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image