Μαύρη σοκολάτα και απώλεια βάρους – Τι δείχνουν οι έρευνες

Μαύρη σοκολάτα και απώλεια βάρους – Τι δείχνουν οι έρευνες

Μαύρη σοκολάτα και απώλεια βάρους

Η μαύρη σοκολάτα επηρεάζει την απώλεια βάρους, σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες, αναφέρει το Healthline.

Ενισχύει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Κάποιες έρευνες αναφέρουν ότι η μαύρη σοκολάτα ενισχύει την ευαισθησία του σώματος στην ισνουλίνη, την ορμόνη που βοηθάει τη γλυκόζη που κυκλοφοράει στο αίμα να εισέλθει στα κύτταρα του οργανισμού.

Μειώνει την πείνα και την όρεξη για φαγητό. Έρευνες δείχνουν ότι η μαύρη σοκολάτα μειώνει τις λιγούρες και παρατείνει την αίσθηση του κορεσμού, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους. Μελέτη στην οποία συμμετείχαν 12 γυναίκες έδειξε ότι καταναλώνοντας ακόμα και μία μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας, μειώνονται τα επίπεδα της γκρελίνης, της ορμόνης που διεγείρει την πείνα.
Άλλη έρευνα για τις επιπτώσεις της σοκολάτας γάλακτος και της μαύρης σοκολάτας, έδειξε ότι εκείνοι που κατανάλωναν μαύρη σοκολάτα ένιωθαν λιγότερη πείνα και πιο χορτάτοι.

Βελτιώνει τη διάθεση. Σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν 13.626 άτομα, εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερη μαύρη σοκολάτα είχαν 57% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης σε σχέση με εκείνους που δε κατανάλωναν καθόλου μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα άλλου είδους. Η καλή διάθεση και ψυχολογία θεωρείται σύμμαχος στην απώλεια βάρους.

Μειονεκτήματα

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η μαύρη σοκολάτα έχει αξιοσημείωτα οφέλη για τον οργανισμό. Ωστόσο, έχει και μειονεκτήματα για αυτό και η κατανάλωσή της θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.
Πρώτα από όλα, η μαύρη σοκολάτα έχει σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά. Πιο συγκεκριμένα, 28 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας υπολογίζεται ότι έχει περίπου 155 θερμίδες και 9 γραμμάρια λιπαρά. Εάν δεν καταναλώνεται με μέτρο, όχι μόνο δεν βοηθά στην απώλεια βάρους, αλλά μπορεί να έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα.
Κάποιες μαύρες σοκολάτας που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον οργανισμό. Ιδανικά προτιμήστε μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο και όσο το δυνατόν λιγότερη ποσότητα ζάχαρης. Προσπαθήστε να μην καταναλώνετε πάνω από 30 γραμμάρια για να επωφεληθείτε από την κατανάλωσή της, χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας.

Πηγή: Mother'sBlog

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.