Καφές τέλος για τους οδηγούς

Καφές τέλος για τους οδηγούς

Ο καφές όπως και τα υπόλοιπα ροφήματα, ακόμα και το νερό, είναι απαγορευτικά την ώρα που οδηγούμε. Η νέα οδηγία ασφαλείας προειδοποιεί τους οδηγούς να αποφεύγουν την κατανάλωση ροφημάτων κατά την οδήγηση, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχημάτων. Σύμφωνα με τις νέες αυτές κατευθυντήριες γραμμές, οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν τα χέρια τους ελεύθερα για να μπορούν να επικεντρωθούν πλήρως στο τιμόνι και στον δρόμο. Η επικίνδυνη συμπεριφορά των οδηγών που καταναλώνουν καφέ ή άλλα ροφήματα κατά την οδήγηση έχει προκαλέσει ανησυχία σε αρμόδιες αρχές. Σε έρευνα που διεξήχθη από την Τροχαία, βρέθηκε ότι ένας σημαντικός αριθμός ατυχημάτων συνδέεται με την απόσπαση προσοχής λόγω της κατανάλωσης ροφημάτων.

Το μέτρο αυτό έχει ως στόχο να μειώσει τα περιστατικά ατυχημάτων, ενισχύοντας την προσήλωση των οδηγών στην οδήγηση. Οι παραβάτες πιθανόν να αντιμετωπίσουν αυστηρά πρόστιμα ή και ποινικές διώξεις αν βρεθούν να καταναλώνουν ροφήματα κατά την οδήγηση. Παραμένοντας στην ίδια λογική, οι ειδικοί στον τομέα της οδικής ασφάλειας συνιστούν στους οδηγούς να σταματούν στην άκρη του δρόμου εάν θέλουν να καταναλώσουν κάποιο ρόφημα.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image