Πιερρακάκης: "Αν οι γονείς δεν αναλάβουν την οφειλή για τις ζημιές που θα προκαλούν τα παιδιά τους, τότε το χρέος θα μεταβιβάζεται άμεσα στην Εφορία"

Πιερρακάκης: "Αν οι γονείς δεν αναλάβουν την οφειλή για τις ζημιές που θα προκαλούν τα παιδιά τους, τότε το χρέος θα μεταβιβάζεται άμεσα στην Εφορία"

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε πρόσφατα τις νέες μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται για την εκπαιδευτική διαδικασία στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στις ζημιές που προκαλούνται στα σχολεία από μαθητές, ο υπουργός τόνισε ότι οι γονείς των παιδιών αυτών θα είναι υπεύθυνοι για την κάλυψη των δαπανών. Αναλυτικότερα, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αν οι γονείς δεν αναλάβουν την οφειλή για τις ζημιές αυτές, τότε το χρέος θα μεταβιβάζεται άμεσα στην Εφορία. Αυτή η προσέγγιση στοχεύει να ενισχύσει την υπευθυνότητα τόσο των μαθητών όσο και των γονέων τους, καθιστώντας σαφές ότι η βανδαλιστική συμπεριφορά δεν θα παραμένει χωρίς συνέπειες.

Ο κ. Πιερρακάκης πρόσθεσε ότι αυτό το μέτρο είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση της πειθαρχίας και του σεβασμού στους εκπαιδευτικούς χώρους. Τόνισε την ανάγκη για την προστασία της περιουσίας των σχολείων και την παροχή ενός ασφαλούς και δημιουργικού περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις επερχόμενες αλλαγές στην εκπαιδευτική διαδικασία, επισημαίνοντας την ανάγκη για συνεχείς μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image