Λειψυδρία: Προσευχές των ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης

Λειψυδρία: Προσευχές των ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης

Η λειψυδρία πλήττει σοβαρά πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τους κατοίκους να καταφεύγουν σε λιτανείες και δεήσεις για να "καλέσουν" τη βροχή. Ιδιαίτερα τα νησιά βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με τους ανθρώπους να εκφράζουν την απελπισία τους. Η εικόνα στις περιοχές αυτές είναι δραματική, καθώς η έλλειψη νερού επηρεάζει καθημερινά τη ζωή και τις δραστηριότητες των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνονται εκδηλώσεις ώστε να εκφραστεί η ανάγκη για βροχή και αναζήτηση ελπίδας μέσω της πίστης.

Οι τοπικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας άμεση λήψη μέτρων, ενώ παράλληλα οι κάτοικοι οργανώνουν συλλογικές προσευχές και συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές, ελπίζοντας σε θετική εξέλιξη. Ο δήμαρχος δήλωσε: «Οι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση και είναι έτοιμοι να κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί για να αλλάξει η κατάσταση». 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image