Καλοκαιρινή ζέστη στο φθινόπωρο: Που θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα

Καλοκαιρινή ζέστη στο φθινόπωρο: Που θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα

Η σημερινή ημέρα προβλέπεται να φέρει ένα καλοκαιρινό διάλειμμα μέσα στο φθινόπωρο, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει αισθητά σε ολόκληρη τη χώρα. Οι ήπιες καιρικές συνθήκες θα κυριαρχήσουν, χαρίζοντας μια ζεστή ανάσα στους κατοίκους της Ελλάδας. Σύμφωνα με την πρόγνωση, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο αυτής της ζέστης, προσφέροντας μια ευκαιρία για εξωτερικές δραστηριότητες στους κατοίκους τους. Εντούτοις, δεν θα απουσιάσουν οι καλοκαιρινές ζέστες και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τα νησιά του Αιγαίου, η θερμοκρασία θα είναι επίσης αρκετά υψηλή, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η αυξημένη θερμοκρασία μπορεί να συνοδευτεί από ισχυρούς ανέμους σε ορισμένες περιοχές, ειδικά στα νησιά και στα παράκτια τμήματα της χώρας. Με την επιστροφή της ζέστης, είναι δηλαδής η ανάγκη για λήψη των απαραίτητων προφυλάξεων, ειδικά για τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image