Επιστροφή 22 Ελλήνων από τον Λίβανο

Επιστροφή 22 Ελλήνων από τον Λίβανο

Η επιχείρηση μεταφοράς από τον Λίβανο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με την επιστροφή 22 Ελλήνων πολιτών. Στην ίδια επιχείρηση συμμετείχαν και 38 Κύπριοι πολίτες, ενώ το συντονισμό ανέλαβαν οι αρμόδιες αρχές των χωρών. Η επιλογή του Λιβάνου για αυτή την επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα της αυξημένης έντασης και πολιτικής αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή. Ο επαναπατρισμός των Ελλήνων και Κυπρίων πραγματοποιήθηκε με τη χρήση αεροσκαφών τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία διακρίνονται για την ευελιξία και την ασφάλεια που προσφέρουν σε τέτοιου είδους αποστολές. Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προστασία των πολιτών και δόθηκε προτεραιότητα στην ασφάλεια των μεταφερομένων.

Οι Έλληνες πολίτες εξέφρασαν την ανακούφισή τους για την ασφαλή επιστροφή και την ευγνωμοσύνη τους προς τις αρχές που συνέβαλαν στη γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image