Εγκατάλειψη δεμένων σκύλων στη Σαλαμίνα: Ένα ανησυχητικό φαινόμενο

Εγκατάλειψη δεμένων σκύλων στη Σαλαμίνα: Ένα ανησυχητικό φαινόμενο

Την προηγούμενη εβδομάδα, στη Σαλαμίνα, κατεγράφη περιστατικό που προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Δύο σκυλιά βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και δεμένα σε απομακρυσμένη τοποθεσία του νησιού. Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει το συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα της εγκατάλειψης ζώων, το οποίο αποτελεί πηγή ανησυχίας για τους φιλόζωους αλλά και για τις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά από καταγγελία καθώς και μετά την αποτελεσματική συμβολή της Προέδρου της Φιλοζωικής εταιρείας «Κ.ΑΡ.ΔΙ.Α».

Η ομάδα αυτή αντιμετώπισε τις προκλήσεις και κατάφερε να ελευθερώσει και να περισυλλέξει τα ζώα με ασφάλεια. Αυτό το περιστατικό δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο αλλά δείχνει μια αυξανόμενη τάση εγκατάλειψης ζώων στη χώρα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image