Αυστηρά μέτρα: Ποινές φυλάκισης για μαθητές με όπλα

Αυστηρά μέτρα: Ποινές φυλάκισης για μαθητές με όπλα

Σε αλλαγή του Ποινικού Κώδικα προσανατολίζεται η κυβέρνηση φέρνοντας ακόμη πιο αυστηρές ποινές σε ανηλίκους μετά την έκρηξη κρουσμάτων ενδοσχολικής βίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε πολλά σχολεία της χώρας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το νέο μέτρο προβλέπει ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή για μαθητές που εμπλέκονται σε περιστατικά οπλοκατοχής και επαναλαμβανόμενης βίας. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από σειρά συναντήσεων με ειδικούς, εκπαιδευτικούς και γονείς που εκδήλωσαν την έντονη ανησυχία τους για την αυξανόμενη βία στα σχολεία. Ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να είναι απαθής μπροστά στο πρόβλημα της βίας στα σχολεία» και τόνισε την ανάγκη για πιο αυστηρά μέτρα.

Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα περιλαμβάνουν προσαυξήσεις στις ποινές για μαθητές που ειδοποιούνται να φέρουν όπλα, ενώ προβλέπεται και η άμεση σύλληψη τους. Κατά την παρουσίαση των νέων μέτρων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ανέφερε ότι «η κρατική μηχανή είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την ασφάλεια των μαθητών και την ευημερία των σχολείων». Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις για την εφαρμογή προληπτικών μέτρων και προγραμμάτων εκπαιδευτικής στήριξης για τους μαθητές που βρίσκονται σε κίνδυνο να εμπλακούν σε βίαιες συμπεριφορές. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image