Κέρκυρα: Οι Αρχές είχαν ενημερωθεί δύο φορές για τη συζυγοκτόνο

Κέρκυρα: Οι Αρχές είχαν ενημερωθεί δύο φορές για τη συζυγοκτόνο

Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε ενημερώσει δύο φορές τις αρχές για την 49χρονη γυναίκα από την Κέρκυρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του συζύγου της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργάνωση είχε επικοινωνήσει με την αστυνομία και την εισαγγελία, εκφράζοντας ανησυχίες για τη συμπεριφορά της γυναίκας. Παρά τις προειδοποιήσεις, φαίνεται ότι τα μέτρα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την τραγωδία δεν ελήφθησαν. Το Χαμόγελο του Παιδιού προέτρεψε τις αρχές να λάβουν σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες που παρείχε, ωστόσο τα αποτελέσματα δείχνουν ότι αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια δεν αξιολογήθηκαν σωστά.

Το τραγικό περιστατικό έφερε στην επιφάνεια, για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα για άμεση και αποτελεσματική δράση από τις αρχές όταν λαμβάνουν τέτοιες ειδοποιήσεις. Η συζυγοκτόνος τώρα αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες και το θέμα έχει προκαλέσει την οργή της τοπικής κοινωνίας αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο προβληματισμό. Οι πληροφορίες που διαθέτουμε μέχρι στιγμής δείχνουν ότι το Χαμόγελο του Παιδιού έκανε ότι μπορούσε για να προειδοποιήσει σχετικά με τη συμπεριφορά και την ψυχική κατάσταση της 49χρονης, κάνοντας έκκληση για παρέμβαση των αρχών. Ωστόσο, η τραγωδία δεν αποφεύχθηκε, αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του υφιστάμενου συστήματος παρέμβασης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image