Απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα σχολικών μονάδων

Απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα σχολικών μονάδων

Απεργούν στις 24 και τις 25 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα σχολικών μονάδων, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις μισθών. Η διήμερη κινητοποίηση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό. Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι οι υπάρχουσες συνθήκες εργασίας είναι επικίνδυνες και ότι οι αποδοχές τους δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του σωματείου, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν συχνά έλλειψη βασικών υλικών και εξοπλισμού, γεγονός που καθιστά τη δουλειά τους ακόμη πιο δύσκολη. Η απεργία ενδέχεται να επηρεάσει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς η καθαριότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ομαλής λειτουργίας τους. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να αναδειχθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Το κύμα κινητοποιήσεων των εργαζομένων έρχεται σε μια περίοδο όπου η δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητα, και η ανάγκη για ασφαλείς και καθαρές σχολικές εγκαταστάσεις είναι αυξημένη. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image