LIFESTYLE

Ο ιστορικός κινηματογράφος Πτι Παλαί ξανανοιγει τις πόρτες του με δύο μεγάλες θεατρικές παραγωγές

Ο ιστορικός κινηματογράφος Πτι Παλαί ξανανοιγει τις πόρτες του με δύο μεγάλες θεατρικές παραγωγές

Μετά από πέντε χρόνια αδράνειας, ο ιστορικός κινηματογράφος Πτι Παλαί θα ανοίξει ξανα τις πύλες του στο κοινό τον Οκτώβριο του 2024, όπως ανακοινώθηκε από το utopiazone.

Από το 1962 μέχρι το 2019, ο Πτι Παλαί υπήρξε σημαντικός κινηματογράφος στην καρδιά του Παγκρατίου και του κέντρου της Αθήνας, κερδίζοντας την αγάπη του κοινού με αποτέσμα να γίνει ένα από τα αγαπημένα σημεία συνάντησης για κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Η αποκατάσταση του Πτι Παλαί ως θεατρικός χώρος ανταποκρίνεται στην έντονη αναγκαιότητα της τοπικής κοινότητας να διατηρηθεί ο πολιτιστικός αυτός χαρακτήρας και να ενισχυθεί η καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Συνεχίζοντας την παράδοση του, το θέατρο θα διατηρήσει το αρχικό λογότυπο που έγινε αναγνωρίσιμο στην Αθήνα και θα προσφέρει ειδικές δράσεις για τους παλαιούς φίλους του και τους κατοίκους της περιοχής.

Έτσι, εξήντα δύο χρόνια μετά το άνοιγμά του, το Πτι Παλαί επιστρέφει δυναμικά με δύο μεγάλες θεατρικές παραγωγές. Τον Οκτώβριο του 2024, θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του έργου «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τέννεσσι Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία του Γιωργή Τσουρή, με πρωταγωνιστές τη Μαρία Καβογιάννη και τον Μάκη Παπαδημητρίου, μαζί με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ακολουθεί η πρεμιέρα του «Ο Φιάκας» του Δημοσθένη Μισιτζή, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Γιωργή Τσουρή και Αλέξανδρου Χρυσανθόπουλου, με σπουδαίους ηθοποιούς του χώρου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις παραστάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image