LIFESTYLE

"Σμύρνη… Μανίτσα μου! – Τα παιδιά του πολέμου", σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου στον κήπο της Αλεξάνδρειας

"Σμύρνη… Μανίτσα μου! – Τα παιδιά του πολέμου", σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου στον κήπο της Αλεξάνδρειας

Στον Κήπο της Αλεξάνδρειας θα ανέβει τον Ιούνιο η παράσταση "Σμύρνη… Μανίτσα μου! – Τα παιδιά του πολέμου", σε σκηνοθεσία της Μάνιας Παπαδημητρίου. Η παράσταση βασίζεται στην αληθινή ιστορία του υπολοχαγού Γεράσιμου Γεννατά, ο οποίος έζησε από κοντά τα δραματικά γεγονότα της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

cvb.jpg

Στην παράσταση, ο Γεννατάς αφηγείται την παραμονή του στη Σμύρνη, όπου υπηρέτησε από το 1919 έως το 1921. Εκεί, βίωσε όχι μόνο τις φρικαλεότητες του πολέμου, αλλά και την άνθιση ενός μεγάλου έρωτα. Γνωρίζεται και ερωτεύεται την Γεσθημανή (Μανίτσα) Κεχαγιόγλου, την οποία παντρεύεται και φέρνει μαζί του στην Ελλάδα λίγο πριν την καταστροφή της Σμύρνης.

ghj.jpg

Η σκηνοθέτρια, εγγονή του ζευγαριού, συνθέτει ένα συγκινητικό μωσαϊκό από αποσπάσματα των ημερολογίων του παππού της και δικά της κείμενα. Η παράσταση πλαισιώνεται από μουσική και τραγούδια, ερμηνευμένα από τους Γεράσιμο Γεννατά, Μενέλαο Κυπαρίσση και Αθηνά Χατζηαθανασίου.

 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image