LIFESTYLE

Ψήφισμα για τη διάσωση του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ

Ψήφισμα για τη διάσωση του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε σήμερα ψήφισμα για τη διάσωση του ιστορικού κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ στο Παγκράτι. Η πρωτοβουλία προήλθε από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος παρουσίασε το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης. Η πρόταση βρήκε την υποστήριξη του δημάρχου Χάρη Δούκα καθώς και των ηγετών των άλλων δημοτικών παρατάξεων, οδηγώντας σε ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θεωρεί κρίσιμη για τον χαρακτήρα, τη μνήμη και τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης, τη συνέχιση της λειτουργίας του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ. Η άρρηκτη σχέση όλων των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών με τον πολιτισμό και την ταυτότητα των τοπικών κοινωνιών, αναγνωρίζεται από τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ισχύον δε Σύνταγμα της χώρας επιβάλλει στο κράτος την ενίσχυση της κινηματογραφικής τέχνης.

Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε να γίνει άμεσα κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αντιμετώπιση του ιστορικού κινηματογράφου του Παγκρατίου ως ενιαίου συνόλου για να αποτραπεί η κατεδάφισή του και η οικοδόμηση οποιοδήποτε άλλου κτιρίου, να αποτραπεί η πολεοδομική υποβάθμιση της περιοχής και να χαρακτηριστεί διατηρητέα η χρήση και της χειμερινής αίθουσας, πέρα από το θερινό τμήμα του, μεριμνώντας για τη θεσμική προστασία του ως χώρο πολιτισμού, όπως άλλωστε αυτό είχε εξασφαλιστεί με την υπουργική απόφαση του 1997, με την οποία κρίθηκαν διατηρητέοι 47 θερινοί κινηματογράφοι της πόλης».

 
 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image