LIFESTYLE

Εθνική Λυρική Σκηνή | Σε παγκόσμια πρώτη δύο έργα του Μανώλη Καλομοίρη

Εθνική Λυρική Σκηνή | Σε παγκόσμια πρώτη δύο έργα του Μανώλη Καλομοίρη

Σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Μανώλη Καλομοίρη, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά παγκοσμίως, δύο άγνωστα έργα του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, υπό τη μουσική διεύθυνση του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με τη συμμετοχή της χορωδίας υπό τον Αγαθάγγελο Γεωργακάτο και των σολίστ Μαρία Μητσοπούλου και Τάσο Αποστόλου.

Τα δύο έργα που θα παρουσιαστούν είναι η «Στη λευτεριά της Κρήτης» για χορωδία και ορχήστρα και η καντάτα «Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς», εμπνευσμένη από τους Βαλκανικούς πολέμους, γραμμένη το 1914 σε ποίηση Μυρτιώτισσας, για δύο φωνές, χορωδία και ορχήστρα. Αυτές οι πρεμιέρες θα λάβουν χώρα στο δεύτερο μέρος της βραδιάς.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει την αποκατεστημένη «Συμφωνική φαντασία από τον Πρωτομάστορα», τη δημοφιλή Σουίτα από το «Δαχτυλίδι της μάνας» και το συμφωνικό ποίημα «Μηνάς ο Ρέμπελος, κουρσάρος στο Αιγαίο», το οποίο βασίζεται στο έργο του Κωστή Μπαστιά, πρώτου Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image