LIFESTYLE

Έργο του Banksy πουλήθηκε στο Λονδίνο για €1.850.000

Έργο του Banksy πουλήθηκε στο Λονδίνο για  €1.850.000

Το έργο του διάσημου καλλιτέχνη του δρόμου, Banksy, που εκτιμήθηκε το 2010 στην Ελλάδα σε τιμή που έφτανε έως τα €60.000, κατέγραψε τεράστια άνοδο στην αξία του τα τελευταία χρόνια. Το 2024, σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, το ίδιο έργο πουλήθηκε για το ποσό των €1.850.000. Το συγκεκριμένο έργο είχε αρχικά αγοραστεί από τον Ελληνα συλλέκτη Δημήτρη Φιλίππου το 2010. Ο γνωστός κριτικός τέχνης Γιώργος Παπαδόπουλος είχε τότε δηλώσει ότι η τιμή ήταν δίκαιη για την καλλιτεχνική αξία που παρουσίαζε ο Banksy, ο οποίος ήταν ήδη δημοφιλής, αλλά τα έργα του δεν είχαν φτάσει ακόμα τις αστρονομικές τιμές που βλέπουμε σήμερα.

Η τεράστια αύξηση στην αξία του έργου αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη αύξηση της δημοτικότητας και της επιρροής του Banksy σε παγκόσμιο επίπεδο. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε από τον γνωστό οίκο δημοπρασιών Sotheby's, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη τιμή που έχει πιάσει μέχρι σήμερα ένα έργο του διάσημου καλλιτέχνη. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image