LIFESTYLE

Όλες οι ταινίες Alien σε χρονολογική σειρά

Όλες οι ταινίες Alien σε χρονολογική σειρά

Η σειρά ταινιών 'Alien' άρχισε το 1979 με το θρυλικό "Alien" από τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Αυτή η πρωτότυπη ταινία τρόμου και επιστημονικής φαντασίας σημείωσε τεράστια επιτυχία και ανέδειξε την Σιγκούρνι Γουίβερ στον ρόλο της ηρωίδας «Έλεν Ρίπλεϊ».

Το επικό δεύτερο κεφάλαιο

Το 1986, το φράντσαιζ επανήλθε με το "Aliens", σκηνοθετημένο από τον Τζέιμς Κάμερον. Η ταινία διαφοροποιήθηκε από την αρχική, καθώς επικεντρώθηκε περισσότερο στη δράση και λιγότερο στον τρόμο. Η Γουίβερ επιστρέφει στον ρόλο της Ρίπλεϊ, αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά έναν στρατό από εξωγήινα πλάσματα.

Οι συνέχειες και τα σίκουελ

Στη συνέχεια, το 1992, ήρθε το "Alien 3", σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Φίντσερ, φέρνοντας πίσω την ηρωίδα Ρίπλεϊ σε έναν σκοτεινό και κλειστοφοβικό πλανήτη-φυλακή. Το 1997, το "Alien: Resurrection", με σκηνοθέτη τον Ζαν-Πιέρ Ζενέ, συνεχίζει την ιστορία με νέα απρόοπτα.

Προϊστορία και επανεκκινήσεις

Το 2012, ο Ρίντλεϊ Σκοτ επέστρεψε στο φράντσαιζ με το "Prometheus", μια προϊστορία που αποκαλύπτει τις ρίζες των εξωγήινων και των δημιουργών τους. Τέλος, το 2017, το "Alien: Covenant" συνέχισε την ιστορία του Prometheus, ενισχύοντας την σύνδεση με το αρχικό φιλμ του 1979.

Η κληρονομιά του 'Alien'

Το φράντσαιζ 'Alien' παραμένει ισχυρό στη ποπ κουλτούρα, χαρίζοντας στους θεατές μοναδικές εμπειρίες τρόμου και περιπέτειας. Ο χαρακτήρας της Έλεν Ρίπλεϊ έχει γίνει σύμβολο και η σειρά ταινιών συνεχίζει να αγαπιέται από τους φαν της επιστημονικής φαντασίας και του κινηματογράφου. Η ιστορία των ταινιών αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κινηματογραφικής ιστορίας, αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα στον χώρο της έβδομης τέχνης.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image