LIFESTYLE

Ο "Πλούτος" του Αριστοφάνη ζωντανεύει στην Επίδαυρο από τον Γιάννη Κακλέα

Ο "Πλούτος" του Αριστοφάνη ζωντανεύει στην Επίδαυρο από τον Γιάννη Κακλέα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος φέρνει στην Επίδαυρο ένα από τα πιο διαχρονικά έργα του Αριστοφάνη, τον "Πλούτο", σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Γιάννη Κακλέα. Η παράσταση, που αποτελεί μετάφραση και ελεύθερη απόδοση του κειμένου, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024, στις 19 και 20 Ιουλίου.

Στον ρόλο του Χρεμύλου, θα δούμε τον καταξιωμένο ηθοποιό Μάνο Βακούση, ο οποίος πρόσφατα τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου "Κάρολος Κουν". Στο πλευρό του θα βρεθεί η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, ερμηνεύοντας την Ελπινίκη, σύζυγο του Χρεμύλου.

Η παράσταση υπόσχεται να είναι γεμάτη κέφι, χορό και μουσική, με την επιμέλεια της μουσικής να έχει αναλάβει η ομάδα Χατζηφραγκέτα, η Nalyssa Green και ο Τελευταίος Καλεσμένος. Στην παρουσίαση του έργου, η Ιστορικός και Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image