LIFESTYLE

Αποχαιρετισμός στου Ζωγράφου: Τζένη Μαστοράκη, η σπουδαία ποιήτρια

Αποχαιρετισμός στου Ζωγράφου: Τζένη Μαστοράκη, η σπουδαία ποιήτρια

Ο κόσμος της τέχνης και της λογοτεχνίας αποχαιρετά σήμερα μία από τις πιο σπουδαίες ποιήτριες της Ελλάδας, την Τζένη Μαστοράκη. Η εκδήλωση απότισης φόρου τιμής πραγματοποιείται στου Ζωγράφου, εκεί όπου η ποιήτρια κατέγραψε πολλές από τις εμπειρίες και σκέψεις της.

Η ζωή της Τζένης Μαστοράκη

Γεννημένη το 1949, η Τζένη Μαστοράκη ασχολήθηκε με την ποίηση από πολύ νεαρή ηλικία και σύντομα καθιερώθηκε ως μία από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές φιγούρες. Με έργα όπως "Ο κόσμος με την ψυχή ανάποδα" και "Η μοναξιά του μυρμηγκιού", η Μαστοράκη προκάλεσε και συγκίνησε.

Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης

Τα μέσα ενημέρωσης έχουν εξετάσει και αναδείξει τον ανεκτίμητο ρόλο που η Μαστοράκη έπαιξε στην ελληνική λογοτεχνία. Οι αναγνώστες και όλοι όσοι την εκτίμησαν έχουν εκφράσει τη θλίψη τους μέσα από δημοσιεύσεις και ιδιαίτερες αναφορές.

Το έργο και η κληρονομιά

Η ποίηση της Μαστοράκη παραμένει διαχρονική και εκατοντάδες νέοι ποιητές εμπνέονται από το έργο της. Τα βιβλία της είναι βασικά αναγνώσματα για όσους αγαπούν τη λογοτεχνία και προσφέρουν ένα παράθυρο στην ψυχή και τον προβληματισμό της δημιουργού.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image