LIFESTYLE

Ο ακριβότερος πίνακας κόσμου στο επίκεντρο του σαουδαραβικού Λούβρου

Ο ακριβότερος πίνακας κόσμου στο επίκεντρο του σαουδαραβικού Λούβρου

Η αναμφισβήτητα πιο εντυπωσιακή δημιουργία του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Salvator Mundi, έχει πια τη θέση της στη μόνιμη συλλογή του Λούβρου του Αμπού Ντάμπι, του αποκαλούμενου «σαουδαραβικού Λούβρου». Ο πίνακας που αγγίζει το αστρονομικό ποσό πώλησης των 450 εκατομμυρίων δολαρίων, αποτελεί το ακριβότερο έργο τέχνης που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία.

Η παγκόσμια προβολή

Η άφιξη του αριστουργήματος στο Λούβρο του Αμπού Ντάμπι έχει συγκεντρώσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και των φίλων της τέχνης από όλο τον κόσμο. Η έκθεση του πίνακα σε αυτή τη νεότευκτη πολιτιστική εστία της Μέσης Ανατολής, ενισχύει την πολιτιστική θέση του Αμπού Ντάμπι στο παγκόσμιο στερέωμα.

Εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας

Ο Salvator Mundi αγοράστηκε από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, μέσω ενδιάμεσου αγοραστή. Η κίνηση αυτή, εκτός από καλλιτεχνική, περιλαμβάνει και πολιτιστικούς και διπλωματικούς στόχους, αποδεικνύοντας τη στρατηγική της Σαουδικής Αραβίας να αναδείξει τη θέση της στη διεθνή σκηνή των τεχνών.

Η σημαντικότητα του πίνακα

Ο Salvator Mundi απεικονίζει τον Ιησού Χριστό ως «Σωτήρα του Κόσμου» και θεωρείται ένα από τα ζωγραφικά αριστουργήματα του 15ου αιώνα. Η απόκτηση του από το Λούβρο του Αμπού Ντάμπι ενισχύει σημαντικά την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και την ελκυστικότητα του μουσείου στους επισκέπτες. Οι συνέπειες της μετακίνησης αυτού του πίνακα στη Μέση Ανατολή προκαλούν συζητήσεις τόσο στους κύκλους τις τέχνης όσο και στην διεθνή διπλωματική σκηνή, αναδεικνύοντας την πολυδιάστατη σημασία αυτού του γεγονότος για την σύγχρονη ιστορία και πολιτική.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image