LIFESTYLE

Αιχμές Νικολόπουλου για τα σημερινιά τραγούδια

Αιχμές Νικολόπουλου για τα σημερινιά τραγούδια

 Ο Χρήστος Νικολόπουλος, γνωστός συνθέτης και μουσικός, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το νέο τραγούδι δεν «περπατά». Στη συζήτηση, ο Νικολόπουλος αναφέρθηκε στους υπαίτιους αυτής της κατάστασης, επισημαίνοντας τις ιδεολογικές και τις εμπορικές τάσεις που έχουν διαμορφώσει την τρέχουσα μουσική σκηνή. Ο Νικολόπουλος ανέφερε πως οι συνάδελφοι του μουσικοί και παραγωγοί συχνά εστιάζουν περισσότερο στις εμπορικές ανάγκες της αγοράς παρά στην ουσία του τραγουδιού. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η ποιότητα των τραγουδιών, κάτι που γίνεται αισθητό στο κοινό.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δισκογραφικές εταιρείες, οι οποίες επιλέγουν να προωθήσουν τραγούδια που βασίζονται σε δοκιμασμένες φόρμουλες αντί να ρισκάρουν με νέα και πρωτότυπα έργα. Ο συνθέτης υπογράμμισε επίσης τον καίριο ρόλο των ΜΜΕ στην προώθηση συγκεκριμένων καλλιτεχνών και τραγουδιών, κάτι που, κατά τη γνώμη του, δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλη ποικιλία στη μουσική σκηνή. Στο τέλος της συνέντευξης, ο Νικολόπουλος εξέφρασε την ελπίδα για μια αλλαγή στην καλλιτεχνική και εμπορική προσέγγιση, ώστε το μέλλον του τραγουδιού να είναι πιο λαμπρό και αυθεντικό. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image