Σταματίνα Τσιμτσιλή | "Ένα μεγάλο βάρος καταπλακώνει την ψυχή μου.Τόσες άδικοχαμένες ζωές…"

Σταματίνα Τσιμτσιλή | "Ένα μεγάλο βάρος καταπλακώνει την ψυχή μου.Τόσες άδικοχαμένες ζωές…"

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή συγκλονισμένη με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram.

Η παρουσιάστρια δημοσίευσε δυο φωτογραφίες από τα βαγόνια μετά τη σύγκρουση και έγραψε: «Θέλω τόσα να πω και όμως η φωνή βγαίνει με δυσκολία και οι λέξεις μοιάζουν ακατάλληλες και αδύναμες για να περιγράψουν τα συναισθήματα. Από την ώρα που άνοιξα τα μάτια μου και παρακολουθώ αυτή την τραγωδία ένα μεγάλο βάρος καταπλακώνει την ψυχή μου. Τόσες άδικοχαμένες ζωές… Στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι που απλά επέστρεφαν από ένα τριήμερο στα σπίτια ή στις σχολές τους. Ένα τεράστιο γιατί και στη συνέχεια η κλασσική ελληνική συνήθεια: “Το Πινγκ πονγκ των ευθυνών”. Στην Ελλάδα του 2023 δεν νοείται και δεν αξίζει ένα τέτοιο δίκτυο σιδηροδρόμων. Απαξιωμένο και απαρχαιωμένο… Όπου οι σηματοδότες δεν λειτουργούν πάντα, όλα λειτουργούν χειροκίνητα και στο περίπου… Στο πάμε κι όπου βγει.
Για περισσότερα από 10 λεπτά δύο τρένα κινούνταν σε τροχιά σύγκρουσης χωρίς να υπάρχει ένα αυτόματο σύστημα αποφυγής. Αποδέχομαι την ευθύνη που καταλογίζουν στον σταθμάρχη για το μοιραίο λάθος. Ποιος όμως θα αναλάβει την ευθύνη που δεν υπήρχε μια άλλη δικλείδα ασφαλείας… σε περίπτωση τέτοιου λάθους; Τι θα πούμε σε αυτές τις οικογένειες που ξεκληρίστηκαν. Σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν θα μπορέσουν ούτε να αναγνωρίσουν τη σορό των παιδιών τους επειδή απανθρακώθηκαν; Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Οι προσευχές μας και οι σκέψεις μας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.