Αντρέας Γεωργίου | «Όταν κάποιος μου έλεγε ότι είναι Τούρκος, τον απέφευγα»

Αντρέας Γεωργίου | «Όταν κάποιος μου έλεγε ότι είναι Τούρκος, τον απέφευγα»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Down Town Κύπρου παραχώρησε ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός, Αντρέας Γεωργίου, ο οποίος με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς Famagusta, μίλησε για τη συνύπαρξη του με τους Τουρκοκύπριους.
«Όταν ήμουν στο σχολείο, έτσι όπως μας παρουσιάζονταν τα γεγονότα, έλεγα ότι “ο εχθρός είναι ο Τούρκος!”. Όταν πια πήγα στην Αγγλία, στα 15 μου, ήμουν προκατειλημμένος: όταν κάποιος μου έλεγε “είμαι Τούρκος”, τον απέφευγα. Όμως, πώς τα φέρνει η ζωή καμιά φορά… Σε μία πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής μου, ο πιο κοντινός μου άνθρωπος, την δεδομένη περίοδο, ήταν μια Τουρκοκύπρια, η Pinar από την Κερύνεια. Η οποία παραμένει κολλητή μου φίλη, “οικογένειά” μου, όπως και ολόκληρη η οικογένειά της μετέπειτα», είπε αρχικά ο Ανδρέας Γεωργίου.
Στη συνέχεια ο Ανδρέας Γεωργίου τόνισε: «Επειδή και εκείνη είχε ασχοληθεί με το δικό μου αντικείμενο σπουδών, κάναμε μαζί μία μικρού μήκους ταινία, η οποία ήταν και η πτυχιακή μου, που είχε ως θέμα της τον πόλεμο του ’74: Δύο κολλητοί φίλοι από τις «απέναντι» πλευρές, βρέθηκαν στον πόλεμο, και ο ένας έσωσε τον άλλον. Αυτό που είχα στο μυαλό μου ως παιδί, είχε πια ανατραπεί – ο απλός κόσμος δεν φταίει σε κάτι.
Γιατί να μην μπορούμε να συνυπάρξουμε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι; Αν ζήσει κάποιος και με Τουρκοκύπριους, όπως συνέβη με εμένα, θα διαπιστώσει πως έχουμε και πολλά κοινά, ως ιδιοσυγκρασίες. Έχω, επίσης, φίλους Τούρκους πια που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, που έχω βγει μαζί τους, που έχω διασκεδάσει μαζί τους, που έχουμε πει τα μυστικά μας μεταξύ μας, ενώ στις Κάννες, όπου πηγαίνω κάθε χρόνο, έχω άριστες σχέσεις με τους Τούρκους συναδέλφους μου – γιατί να μην μπορώ να συνυπάρξω μαζί τους;».

Πηγή: GOVA STILETTO

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.