Το νέο τραγούδι “Φλόγα” του Γιώργου Κυδωνάκη μαζί με τον Syxtyle είναι μία καλοζυγισμένη "γροθιά στο στομάχι"

Το νέο τραγούδι “Φλόγα” του Γιώργου Κυδωνάκη μαζί με τον Syxtyle είναι μία καλοζυγισμένη “γροθιά στο στομάχι”.

Ο ροκάς τραγουδοποιός και ερμηνευτής Γιώργος Κυδωνάκης σε συνεργασία με τον ράπερ Syxtyle μας έδωσαν ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια του 2023 έως τώρα. Πρόκειται για ένα κράμα hip hop και rock, σύγχρονο και παράλληλα οικείο, που συγκινεί από τις πρώτες του νότες.

Το τραγούδι γράφτηκε με αφορμή τις φωτιές στη Νέα Πεντέλη το καλοκαίρι του 2022 και το videoclip γυρίστηκε στην ίδια τοποθεσία, έχοντας ως πρωταγωνιστές ένα αγόρι και ένα κορίτσι, σε ένα δυστοπικό περιβάλλον να ψάχνουν την θέση τους σε αυτό τον “μυστήριο” κόσμο. Τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Κυδωνάκης, τους στιχους ο Syxtyle και Ειρήνη Χατζηνίκου. Την ενορχήστρωση, τη μίξη και το mastering ανέλαβε ο Hector.d στο hd.factory ενώ την ηχογράφηση και τις σόλο κιθάρες επιμελήθηκε ο «Mikko» Chris Vlachos στα Eightyard Studios. Την οργάνωση παραγωγής έκανε ο Σπύρος Τσαρούχης, την επικοινωνία ανέλαβε η Action Εστί ενώ την σκηνοθεσία του βιντεοκλίπ ανέλαβε ο Mike Marzz.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Κυδωνάκη:

Η βελούδινη φωνή του, σε συνδυασμό με την διαφανή εσωτερικότητα του και την μοναδική του σκηνική παρουσία, γοήτευσαν από την πρώτη του εμφάνιση το τηλεοπτικό κοινό στο The Voice, το 2017. Ακολούθησε η κυκλοφορία ενός EP που ονομάστηκε "Σε Νέα Τροχιά" και πολλές συναυλίες. Η μουσική του Γιώργου κατάφερε να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και να κερδίσει κοινό σε κάθε γωνιά της. Το lockdown καθυστέρησε την ανάπτυξη του μουσικού του έργου, όμως ο καλλιτέχνης με κάθε του κυκλοφορία αποδεικνύει την αγάπη του για τη μουσική καθώς παράλληλα διαφαίνεται η αυθεντικότητα και το ταλέντο του.

Γιώργος Κυδωνάκης - The Blower's Daughter (Damien Rice) www.youtube.com/watch?v=pTfILb6U8SQ

Λίγα λόγια για τον Syxtyle:

Ο Syxtyle, με καταγωγή από τη Θήβα, άρχισε να σκαρώνει στίχους, το 2012, εκφράζοντας τη δική του οπτική για τον κόσμο. Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 15 ζωντανές εμφανίσεις, τόσο ως σόλο καλλιτέχνης όσο και με διάφορα γκρουπ. Με πολλά τραγούδια στο συρτάρι του, ο ίδιος στοχεύει πλέον να ενώσει το μοναδικό του στυλ γραφής και ερμηνείας με διάφορα είδη μουσικής.

Syxtyle x Wise Dopes - Τσίπα (Official Video Clip) www.youtube.com/watch?v=FoWkCtWLxtA

Εν κατακλείδι:

Πρόκειται για ένα δυναμικό comeback με καθηλωτική ερμηνεία από τον Γιώργο Κυδωνάκη, που σε συνδυασμό με τους αιχμηρούς στίχους του Syxtyle, δίνουν αμέσως την αίσθηση ότι η “Φλόγα” τώρα άναψε και θα δυναμώνει.

Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες δηλώνουν: «Η Φλογα είναι ένα τραγούδι αφιερωμένο σε όσους δεν λύγισαν από τις δυσκολίες που συνάντησαν αλλά δυνάμωσαν. Σε όσους σκέφτονται ελεύθερα και παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο. Λίγες σκέψεις και νότες που δεν μπορούσαν να φυλακιστούν και απέδρασαν για να σταθούν απέναντι στην σαθρότητα της κοινωνίας. Οι αλλεπάλληλες τραγωδίες, φέρνουν αυτή τη στιχουργική πιο κοντά στην επικαιρότητα απ’ ότι και εμείς οι ίδιοι θα θέλαμε να είναι. Η ευθύνη είναι στα χέρια όλων μας. Η φλόγα ας γίνει πυρκαγιά!»

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.